Pyetjet e bëra më shpesh

A i jep ICP Kombësisë Hollandeze në Anijen time

Jo, nuk i jep kombësinë Hollandeze anijen tuaj. Autoritetet Hollandeze kanë autorizuar Shoqatën Hollandeze të WaterSport që të regjistrojë anije kënaqësie. Ky regjistrim bazohet në rezolutën 13 nga Komisioni Ekonomik për Evropën e Kombeve të Bashkuara (UNECE)

Cilat dokumente janë të nevojshme për t'u regjistruar?

 1. Pasaporta e BE-së OSE karta evropiane e identitetit * nëse regjistrimi si kompani mund të jetë pasaportë jo e BE-së
 2. Vërtetimi i pronësisë së anijes - kjo mund të jetë një marrëveshje shitje ose një politikë sigurimi - për sa kohë që në të tregohen forcat dhe numrat e motorit.

A duhet të çregjistroj regjistrin tim aktual për t'u regjistruar nën pronësinë Hollandeze

Ne mund të regjistrojmë anijen tuaj pa pasur dëshmi të anulimit të regjistrimit tuaj aktual. Kështu që ju mund të çregjistroni regjistrimin tuaj aktual më pas.

Kindfarë lloj dokumentesh keni nevojë për të regjistruar jahtin tim nën Regjistrimin e Barkave Hollandeze?

Ne kemi nevojë vetëm për një kopje të pasaportës suaj evropiane ose letërnjoftim dhe një dëshmi të pronësisë së varkës - kjo mund të jetë ose një kopje e marrëveshjes së shitjes, politikës së sigurimit ose faturës së shitjes. (për sa kohë që tregon detaje të jahteve si byk dhe numrin e motorit në të).

Typefarë lloj anijesh mund të regjistrohen nën Regjistrimin e Barkave Hollandeze?

Ne mund të regjistrojmë Varka me çfarëdo madhësie (lundrim dhe motor), Jet Skis, Canoes dhe Scooters të Ujit.

Sa kohë është e vlefshme Certifikata e Pronësisë BE - Holland Boat?

Certifikata vlen për dy vjet. Pastaj mund të rinovohet edhe për dy vjet të tjerë nga ne për një tarifë prej 149,00 Euro.

Whatfarë homeport do të tregojë në Certifikatën e Regjistrimit të Barkave Hollandeze?

Whatfarë homeport do të tregojë në Certifikatën e Regjistrimit të Barkave Hollandeze?

Për çfarë qëllimi më duhet të nënshkruaj "Deklaratën e Përfaqësimit"?

Të gjithë banorët jo-holandezë të BE-së duhet të aplikojnë për pronësinë e jahteve holandeze BE (ICP) me autoritetet lëshuese përmes një përfaqësuesi në Hollandë i cili vepron në emër të tyre. Autoritetet do të na lejojnë vetëm të përfaqësojmë banorët jo Hollandezë përmes një "Formulari të Deklaratës së Përfaqësimit".

A mund të lëshohet një Certifikatë Pronësore e Holandës në Boat kur jahti është në pronësi të një kompanie dhe jo nga një person privat?

Po, nuk ka asnjë problem. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të siguroni identitetin e pronarit të kompanisë dhe një dokument zyrtar që dëshmon se kompania është një entitet i regjistruar.

A mund të aplikojnë vetëm jahte kënaqësie për një Certifikatë Hollandeze të Pronësisë (ICP)?

Po, Certifikata e Regjistrimit Hollandez dhe Belgjikë mund të lëshohet vetëm në jahte që përdoren për qëllime jo-komerciale.

Whatfarë është një ICP?

ICP = Certifikatë Ndërkombëtare e Artizanatit të Kënaqësisë. Të gjitha vendet evropiane mund të lëshojnë një ICP, por Regjistrimi i Anijeve Hollandeze është shumë më i lehtë dhe ka më pak kërkesa dhe tarifa më të ulëta se regjistrimet e tjera të anijeve evropiane.
Mbrapa ICPICP Brenda

A është e nevojshme të vendosni numrin e certifikatës diku të dukshëm në anije ose është e mjaftueshme për të mbajtur dokumentacionin në bord?

Nuk ka nevojë të tregohet qartë numri i ICP.

Dofarë duhet të bëj nëse bleva një varkë e cila tashmë ka një Certifikatë Hollandeze të Regjistrimit të Barkave?

Në rastin e një pronari të ri, çertifikata e mëparshme duhet të anulohet dhe duhet të aplikohet një e re nëse doni të vazhdoni me regjistrimin në Hollandë.

A mund të bëhen ndryshime në Certifikatën time aktuale të Regjistrimit të Barkave Hollandeze?

Po, ne mund të bëjmë modifikime në certifikatën tuaj aktuale nëse pronari mbetet i njëjtë. Shpesh kemi klientë të blejnë motorë të rinj dhe mund të ndryshojmë numrat e regjistruar të motorit për ta. Ju do të duhet të na dërgoni Certifikatën origjinale të Regjistrimit të Barkave Hollandeze, në mënyrë që ta modifikoni. Ne tarifojmë vetëm 149,00 Euro për modifikime.

A mund të bëj kërkesë për një Certifikatë të Regjistrimit në Holland Boat për një jaht që është akoma në proces të ndërtimit?

Po, kjo është e mundur, për sa kohë që bykës ju është caktuar një kod HIN dhe motori është instaluar plotësisht.

A mund ta anuloj Certifikatën time të Regjistrimit të Varkave Hollandeze?

Po, ne mund të anulojmë regjistrimin tuaj nëse për shembull do të shesë anijen. Ne paguajmë një tarifë prej vetëm 149,00 Euro për këtë.

A ka ndonjë kufi detar kur jahti im është nën pronësinë e Holandës?

JO, një nga arsyet kryesore që klientët tanë spanjollë, francezë dhe italianë çregjistrohen në vendet e tyre dhe regjistrohen nën Regjistrimin e Barkave Hollandeze është se nuk do të keni ndonjë kufizim detar se sa larg bregdetit mund të lundroni ose motorizoni.

Cila është madhësia maksimale e anijes?

Ju mund të regjistroni çdo madhësi të anijeve nën Regjistrimin e Barkave Hollandeze.

Sa kohë është e vlefshme një shifër?

Liçensa do të jetë e vlefshme për 10 vjet për aq kohë sa nuk keni ndryshime në pajisjet tuaj!

A duhet të shfaq numrin tim të Regjistrimit të Varkave në anijen time?

Jo, nuk keni pse të shfaqni numrin, por rrjedhën që ju lejohet, pasi disa vende janë mësuar ta kenë atë në anije

Cila është Pajisja minimale Detare?

Më poshtë do të gjeni pajisjet e pakta detare të zhveshur që kërkohen për lundrim nën regjistrimin e Boat Hollandeze.

 • Pajisjet e Shpëtimit

  • Jelek jete / xhakete: nje per person ne bord
  • Ndërtimi i dritës, në rast të funksionimit të natës
  • Sinjalet efektive të shqetësimit, përfshirë flakët
 • Instrumente Detare

  • Busull magnetik
  • Dritat e lundrimit
  • Boat e barkës dhe tingulli i thellësisë manuale
 • Pajisjet e armatimit

  • Spirancë, çekiç dhe goditje varke
  • Pompë bilge ose përmbaruesi
  • Numri i mjaftueshëm i farave me oarlocks
  • Minimumi prej 20 m litar për operacione të zakonshme
  • Pishtar elektrik i papërshkueshëm nga uji që lejon të japë sinjale të lehta
  • Zjarrfikës (për motoçikleta)
  • Komplet me vela të plotë (për anijet me vela)
 • Kompleti i Ndihmës së Parë

  • Kuti i papërshkueshëm nga uji me fashë të nevojshme dhe produkte të tjerë të zakonshëm farmaceutikë